top of page
Search
  • greekgamedevguild

Στάση Συλλόγου για τη Διαφορετικότητα🌈

TL;DR: Αποχώρηση του Συλλόγου Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος από γκρουπ λόγω εχθρικής προς τη διαφορετικότητα συμπεριφοράς διαχειριστή του.


Ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, οργανώνει δράσεις που καλωσορίζουν game devs κάθε είδους. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι μέλη της LGBTQI+ κοινότητας δέχονται κοινωνική καταπίεση και γι’αυτό επιδιώκουμε να κάνουμε τις εκδηλώσεις μας ασφαλείς ώστε να νιώθουν ευπρόσδεκτα.


Θυμίζουμε πως το καταστατικό μας γράφει:

«Το Σωματείο στο πλαίσιο των σκοπών του, προωθεί και στηρίζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ.».


Τα παραπάνω υπονομεύονται από κάποια μέλη της γενικότερης κοινότητας του game dev, τα οποία επιδεικνύουν εχθρική συμπεριφορά προς τη διαφορετικότητα.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαγραφή ανάρτησης του συλλόγου στο Facebook group «Greek Game Developers» (facebook.com/groups/ggdevs/) λόγω χρήσης συμπεριληπτικής γλώσσας (συγκεκριμένα, «ενθουσιασμέν@» αντί για «ενθουσιασμένοι»), καθώς ένας από τους διαχειριστές τη χαρακτήρισε «προσβλητική». Ο συγκεκριμένος διαχειριστής έχει έντονη παρουσία στα social media και έχει δείξει και αλλού συμπεριφορά εχθρική στη διαφορετικότητα. Αξίζει να διευκρινιστεί ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι μέλος του Συλλόγου.


Πράξεις και λόγια τέτοιου είδους μας βρίσκουν κάθετα ενάντια, έρχονται σε αντίθεση με το καταστατικό μας αλλά και στην πολυχρωμία και πολυφωνία της ανθρώπινης φύσης. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας και να παραμείνουμε μέλη του γκρουπ αυτού, αλλά θα αποχωρήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς υπάρχουν έντονες ενδείξεις ότι δεν είναι ασφαλής κοινότητα για όλα τα άτομα.


Καλούμε game developers με παρόμοιες αξίες που δεν θέλουν να στηρίζουν μια κοινότητα με διαχειριστές που επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά, να βρουν εναλλακτικές όπως οι παρακάτω:





211 views
bottom of page