top of page
Search
  • greekgamedevguild

The Art of Games in Greece 2023: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Για το The Art of Games in Greece 2023 (AGG), που συνδιοργανώθηκαν από το Athens Digital Arts Festival (ADAF) και το Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece), συλλέχθηκαν 16 παιχνίδια Ελληνικής παραγωγής.


Οι συμμετοχές ήταν δύο κατηγοριών (Crown, Blossoms) και αξιολογήθηκαν ως προς την αρτιότητά τους, και τη συνάφειά τους ως προς το φετινό θέμα “Welcome to the Uncanny”. Η αξιολόγηση έγινε από 5μελή κριτική επιτροπή, επιλεγμένη από το ΔΣ του GDA Greece.


Οι επιλεγμένες συμμετοχές έλαβαν τη μνεία “Official Selection” και αναρτήθηκαν στην διαδικτυακή πλατφόρμα της διοργάνωσης στην κατηγορία τους:


Τα Official Selection του AGG Crown:

Αφορά σε δημοσιευμένες παραγωγές, συναφείς με το θέμα “Welcome to the Uncanny”


Η κριτική επιτροπή για τα AGG Crown:

Τα Official Selection του AGG Blossoms: Αφορά σε παραγωγές με θέμα “Welcome to the Uncanny” και μηδενική δημόσια παρουσία πρίν από τις 20/03/2023.



Στην κατηγορία Blossoms δώθηκαν επιπλέον οι μνειες Finalist (στις 3 πρώτες συμμετοχές) καθώς και Grand Prix (στην πρώτη συμμετοχή, μαζί με χρηματικό έπαθλο 1,000 €). Η αξιολόγηση έγινε από 5μελή κριτική επιτροπή, επιλεγμένη από το ΔΣ του GDA Greece.


-Finalist + Grand Prix: ARCHIVED -Finalist: Antlight -Finalist: Unvalle


Η κριτική επιτροπή για τα AGG Blossoms:


Τέλος, στα πλαίσια της δράσης, διοργανώθηκε και το AGG Pollen, μια σειρά 6 εισαγωγικών συνεδριών απο καταξιωμένα άτομα στον κλάδο του εγχώριου game development.


Οι συνεδρίες αυτές - με σκοπό την εισαγωγή των συμμετεχόντων στην τέχνη της δημιουργίας παιχνιδιών - έλαβαν χώρα ζωντανά στη διαδικτυακή πλατφόρμα της διοργάνωσης στο διάστημα 16-18/05, και οι μαγνητοσκοπήσεις τους παραμένουν διαθέσιμες δωρεάν.



Τα άτομα αυτά επιλέχθηκαν από το ΔΣ του GDA Greece, και έλαβαν το συμβολικό ποσό των 30€. Οι συνεδρίες (παρουσιάσεις, ερωταπαντήσεις) ήταν στα ελληνικά.


122 views
bottom of page