The World Can Wait: HEGA Audience Choice – Day Zero
Δεν είναι όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας Day Zero των Hellenic Game Awards 2026 φτιαγμένα για αδρεναλίνη. Το The World Can Wait του Αλέξανδρου Αναστάσιου Καραγιάννη (EnviousSaturn) πηγαίνει σκόπιμα προς την αντίθετη κατεύθυνση: είναι ένα cozy desktop παιχνίδι όπου μοιράζεσαι ένα ήσυχο σπίτι με ένα κουνελάκι.
Χωρίς στόχους, χωρίς χρονόμετρα
Εδώ δεν υπάρχει αποστολή για να αποτύχεις. Ένα καλό βιβλίο, ένα ζεστό ρόφημα, μικρές καθημερινές δραστηριότητες και όλος ο χρόνος του κόσμου. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε να τρέχει διακριτικά στην οθόνη σου και να σου προσφέρει, όπως το λέει ο ίδιος ο δημιουργός του, μια στιγμιαία ανάπαυλα από τους υπαρξιακούς τρόμους της ύπαρξης.
Παρέα με ένα κουνελάκι
Ο συγκάτοικός σου είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής: ένα αξιολάτρευτο κουνέλι που κάνει το ψηφιακό σπίτι να μοιάζει κατοικημένο. Το project αναπτύσσεται από έναν μόνο άνθρωπο και το demo είναι ήδη διαθέσιμο δωρεάν στο itch.io.
Δώσε του λίγο από τον χρόνο σου
Το The World Can Wait διεκδικεί την ψήφο του κοινού στην κατηγορία Audience Choice – Day Zero των Hellenic Game Awards 2026. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο Gameathlon (11-13 Σεπτεμβρίου).


Comments